• Acolo unde straluceste privirea, e de prisos diamantul. (V.Hugo) !

    Primul Craciun al micutei Zara !


    Primul Craciun al micutei Zara !


    Anul acesta este primul craciun al micutei Zara in familia ei. Cum sa faceti ca prima sarbatoare de Craciun a micutei voastre din acest sezon sa fie speciala, incepand de la tradiții de familie pentru a captura momente drăguțe prin fotografii.  
    Avand in ultimul timp, eu ca fotografa, mai mult de lucru cu sedinte pentru cupluri si nunti, am iesit putin din sfera aceasta delicata si frumoasa a copiilor. 


    Niste vechi prieteni de familie au mai adus pe lume, pe langa frumosul baietel pe care il au Sem :) , o papusica de fetita cu numele Zara. 
    Astfel am avut ocazia din nou sa experimentez o noua  mica sedinta foto pentru ea, in preajma sarbatorilor de iarna, chiar in casa ei, improvizand astfel un mic spatiu din casa de studio shoot :) . Amenajarea a fost una usoara, pe care oricine o poate face si nici nu necesita multe resurse ori multa bataie de cap :)

    De ce aveti nevoie :
    - de un cerceaf alb pt background
    - beculete de craciun / ori in cazul nostru u fost niste margele aurii ce imitau beculetele
    - o camera D-SLR - cu lentile interschimbabile. Nu ve-ti putea obtine acelasi look cu o camera foto normala / point-and-shoot sau cu un iPhone .
    - perinute de decor - depinde de marimea bebelusului
    - accesorii - outfituri vestimentare, caciulite, banderole de cap, instrumente muzicale, cutii decorative,  etc..



     Va fi util modul de fotografiere in setarea Prioritate de Apertură (Av) pe aparatul de fotografiat și setați diafragma la cel mai mic numar care va fi posibila in functie de diafragma lentilei , in cazul meu de la 1.8 . Cum ve-ti face acest lucru diferă între diferitele mărci și modele de camere . Nu-ți fa griji, ar trebui să fie un proces simplu, indiferent de ce tip de aparat de fotografiat aveți.
    Am folosit obiectiv 50mm f/1.8 Canon pentru fotografii de Crăciun. Dacă vă imbucura sa faceti fotografii portret, chiar ar trebui să obțineti acest obiectiv. Disponibil pentru Canon și Nikon, obiectivul este de numai aproximativ 100 de dolari! Este un obiectiv sharp  cu o profunzime mare a câmpului care are sute de recenzii foarte bune și nu vă va parea rau.
    Setand diafragma la numărul cel mai mic cu atat mai neclar vom avea fundalul. La lentila mea de 50mm am putut merge atât de scăzută diafragma pana la f/1.8. Cele mai multe obiective  medii vor merge în jos pana la f / 4. Chiar si la f / 4, veți primi în continuare globuri stralucitoare de lumina, dar nu la fel de mare ca la f/1.8.

    Diafragma nu este singurul lucru pe care să ia în considerare atunci când se creează un fundal estompat. Creșterea distanței dintre subiect și fundal are un impact enorm asupra profunzimii de câmp (neclaritatea de fundal). 


    Dacă alegeți setările corecte pe camera dvs., ar trebui să aveți doar câteva ajustări pentru a face pe calculator după aceea. Ce sunt "setările corecte"? Aceasta depinde de aparatul de fotografiat și cum funcționează cu lentilele de pe ea! De exemplu, camera mea tinde să subexpuna imagini (le face prea întunecate), în special cu obiectivul meu principal, așa că atunci când fac fotografii trebuie să supraexpun pentru a compensa aspectul de după. Prin urmare, setările exacte pentru aparatul meu de fotografiat, probabil, nu vor primi aceleași rezultate pe aparatul de fotografiat. Chiar trebuie să experimentati cu aparatul vostru de fotografiat pentru a ști ce funcționează cel mai bine.

    Atunci când se fac poze la oameni, în special copii, de obicei, mai bine să supraexpunem un pic. O fotografie luminosa va ușura umbrele si va face să apară pielea fina . Luminozitatea și contrastul pot fi ajustate întotdeauna pe calculator, precum și ulterior cu mai multe software-uri de editare foto. Avand un studio  înființat noi (DIY) și elemente de recuzită gata înainte , vom putea lucrarapid atunci cand avem un copil fericit.
    Cu un aparat de fotografiat digital, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cât de multe fotografii luați. Vei avea o tona de fotografii pe care le vei șterge, dar de asemenea te vor face să zâmbești de fiecare dată când te vei uita la ele :)
    "Tu nu capturezi o fotografie, ci o faci ."
     ~ Ansel Adams
    "You know you're in love when you don't want to fall asleep because reality is finally better than your dreams." - Dr. Seuss


    0 comentarii:

     

    Cunoasteti-ne

    De ce sa alegeti Adelak Photography pentru a captura memoriile dumneavoastra? iata de ce:
    - ne implicam profund in fiecare si oricare dintre sesiunile ce le avem.
    - o sesiune de foto cu noi nu este doar o sedinta veche facuta... este o noua experienta
    - fiecare sesiune este speciala in parte si reflecta personalitatea clientilor nostri.
    - ne simtim mult mai bine stiind ca vreo 20 de ani de acum incolo va ve-ti uita din nou la aceste fotografii (amintiri), zambind.
    - Ne place ceea ce facem
    - Suntem trup si suflet pentru ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    Cv -ul meu in arta foto il mai gasiti si la adresa :
    www.adelak.ro
    Vizitati-ne si la adresa de Facebook

    Experienta noastra

    Suntem specializati in special in imortalizarea Nuntilor deosebite , si lucram cu clienti noi sau fideli de mai bine de 7 ani.
    Fie că sunteţi la stadiul de alegere a culorilor pentru nunta voastra sau la faza de a alege o anume temă... Adelak Photography & Videography poate fi ghidul dumneavoastră in alegerea stilului de nunta.
    Doriti o nunta nostalgica, care sa va ramana ca amintire vesnica de neuitat ? Suntem ''Pentru'' stilul de nunta vintage/ modern/ classic , si dorim sa va oferim idei de nunta de la foste mirese / cupluri cu imaginatie pentru niste fotografii de epoca / look atemporal sau stilul dorit de dumneavoastra . . .

    Despre

    Lucram cu stil, eleganta, rafinament artistic, romantic si contemporan, vasta imaginatie in suprinderea momentelor cheie ....
    Oferim fotografii deosebite la evenimente precum :
    Nunti, Botezuri, sedinte foto in studio, sedinte foto outdoor , poze pentru clasele terminale (generala/liceu) de clasa a VIII-a sau a XII-a, Book fotomodele / Bebelasi / Familie